Johdetaan yhdessä -blogi

Investoi ihmiseen.

Kuuntele, auta, neuvo, opasta, johda. Huomioi ihminen kokonaisuutena, ei vain työntekijänä tai numeroina. Yhdistä numerot ihmiseen ja analysoi miten numerot ovat muodostuneet ihmisen kautta. Tutustu näiden kirjoitusten kautta ihmisten johtamisen arkeen ja sen monipuolisuuteen. Johdetaan yhdessä.

 
 
Henkilöstöjohtaja_apua_yritykseen_johtamiseen_HHR.png
 

Henna Nurminen

TYÖKOKEMUS

  • LähiTapiola Lappi, henkilöstöpäällikkö 2019-

  • HHR Business Oy, yrittäjä 2017-2019

  • Lapin ELY-keskus, projektipäällikkö 2016–2017

  • Kuljetusliike I. Lehtonen Oy, henkilöstöpäällikkö 2011–2016

  • Lapin yliopisto, projektisuunnittelija 2009–2011

  • Rovaniemen kaupunki, hankinta-asiantuntija 2008–2009

Muuta: Rovaniemen Yrittäjät hallituksen jäsen, Likiliike johtoryhmän vpj., LC Ronjien jäsen

KOULUTUS

  • Hallintotieteiden maisteri (HTM) 

  • Executive Master of Business Administration (eMBA)

  • laajat kauppatieteiden opinnot


Juureni ovat pohjoisessa, Suomen käsivarressa, Palojoensuun kylässä. Kasvaessani siellä peltojen keskellä kolmen veljen kanssa sain olla mukana monenlaisissa seikkailuissa. Minulle ovat aina olleet tärkeitä ympärilläni oleva luonto ja ihmiset.

Minusta piti tulla isona vaatesuunnittelija, mutta elämä päätti toisin. Pukuompelijantutkinnon kautta toteutin kuitenkin haaveeni ainakin osittain. Suunnittelin vaatteita itselleni. Etsiessäni itseäni löysin tieni henkilöstöjohtamisen maailmaan hallintotieteiden maisterin opintojen kautta ja silloin tiesin, että jonakin päivänä minusta tulee henkilöstöpäällikkö. Vuosien aikana vahvistin osaamistani laajoilla laskentatoimen opinnoilla ja täydensi vielä energisessä naisjoukossa osaamistani naisjohtajille suunnatulla eMBA -tutkinnolla. Ehkä seuraavaksi suoritan loppuun kauppatieteiden maisterin tutkinnon.

Työelämä ja sieltä saadut erilaiset kokemukset, jos mitkä, ovat sekä haastaneet oppimaani että lisänneet huimasti osaamistani. Olen saanut tutustua hankintalain eri puoliin ja kehittää siihen liittyviä prosesseja hankinta-asiantuntijan työssä. Olen vetänyt pienille lappilaisille yrityksille työyhteisön kehittämisen työpajoja, joista jotkut päättyivät jopa aplodeihin. Ei minulle, vaan työyhteisölle.

Ensimmäisen kerran unelmani henkilöstöpäällikön ammatista toteutui, kun aloitin työt Kuljetusliike I. Lehtosella. Noin 250 työntekijän kokoisessa yrityksessä, jossa toimittiin 12 eri paikkakunnalla, suurimman osan työntekijöistä tehdessä yötyötä, kun itse tein töitä päiväsaikaan, vastasin laajasti henkilöstöasioista. Mukavinta silloisessa työssäni oli päästä valmentamaan ammattikuljettajia työhyvinvoinnin saralla ja toteuttamaan todella erilaisia rekrytointitilaisuuksia yhdessä vakituisten kuljettajien kanssa.

Neljän yhteisen vuoden jälkeen jäin pois yrityksen palveluksesta ja lähdin yrittäjävalmennukseen ammentamaan silloista liikeideaani. Kun valmistuin sieltä, sain tiedon, että minut oli valittu projektipäällikön tehtävään Lapin ELY-keskukseen. Kolmen ELY-keskuksen yhteishankkeessa, neljän hengen tiimissä meillä oli niinkin pieni tavoite kuin pk-yritysten työelämän laadun kehittäminen parin vuoden aikana.

Yrittäjyys kuitenkin kyti mielessäni ja päätin 1,5 vuoden hanketyön jälkeen auttaa omalla osaamisellani lappilaisia yrityksiä henkilöstöjohtamisen saralla. Saatuani vielä tehtäväkseni johtaa Porokello-projektia, olivat työpäiväni todella monipuoliset ja mielenkiintoiset.

No nyt sitten olen LähiTapiola Lapin henkilöstöpäällikkö ja toimin jälleen siinä työssä, josta erityisesti tykkään. Olen työurani aikana kohdannut monenlaista johtamista ja oppinut arvostamaan hyvää johtamista. Olen auttanut niin työntekijöitä kuin johtajiakin löytämään yhteisen sävelen työssä. Ja tänne julkaisemieni kirjoitusten kautta haluan tuoda henkilöstöjohtamisen lähemmäksi myös sinun arkeasi ja auttaa ymmärtämään toista ihmistä paremmin. 

Investoi ihmiseen.

Henna

 
Henkilöstöjohtaja_apua_yritykseen_johtamiseen_HHR.png
 
henna_nurminen.jpg

SSEP Finland Oy

“Asiointi Hennan ja HHR Business Oy:n kanssa on ollut mutkatonta ja helppoa. Olemme saaneet runsaasti apua kasvavaan toimintaamme niin rekrytointien, henkilöstön kouluttamisen, kehityskeskusteluiden kuin itse yrittäjänkin sparrauksen osalta. Voin suositella lämpimästi HHR Business Oy:tä kaikissa henkilöstön kehittämiseen ja rekrytointiin liittyvissä palveluissa.”

Juha Alhainen | SSEP Finland Oy

 
HHR_henkil%C3%B6st%C3%B6johtajan_vuokraaminen_kuljetusliike_kristo.jpg

Kuljetusliike Kristo & Kumpp Oy

"Olen johtajana mahdollistaja.

Luotan siihen, että yhdessä olemme enemmän.

HHR | Henna Nurminen tuli avuksemme Kuljetusliike Kristoon auttamaan aluksi HR-toiminnan haltuunotossa.

Tästä hyvästä kokemuksesta jatkoimme yhteistyötä myös laatujärjestelmän kehityksessä, jatkuen aina tähän päivään vaativan ICT-projektin käyttöönotossa.

Henna on ottanut rohkeasti kopin haasteistamme ja vienyt yrityksemme kehitysprosesseja määrätietoisesti eteenpäin, antaen objektiivisen ja monipuolisen näkemyksensä.

Henna on helposti lähestyttävä ja ihailtavan vaativa. Hän varmistaa aikataulujen toteutumisen ja prosessien etenemisen varmasti pala kerrallaan. Henna on vastuuntuntoinen, viimeiseen asti luotettava moniosaaja."

Riku Niemelä | Kuljetusliike Kristo & Kumpp Oy (kuvassa keskellä)

 
BPM_OY_HHR_OY.jpg

PBM Oy

"Yrittämisessä ja johtamisessa haasteena on oma osaaminen. Meillä teknisen alan toimijana se on ammattiosaamista, johon olen itse panostanut vahvasti, ja se on yrityksemme arvojen mukaisesti meidän kaikkien tavoitteena.

Kasvun myötä henkilöstötarpeemme muuttuvat. Tarvitsemme muutosta myös koko kuvaan. Kaipaamamme lisäosaaminen on tässä vaiheessa luontevinta ostaa palveluna. Siksi HHR | Henna on ollut oikea ratkaisu meille.

Henna on organisoinut kahden henkilön rekrykampanjan ja tuonut omaa erityisosaamistaan henkilöstöjohtamiseen, sekä ulkopuolista näkemystä muuttuvien toimintojen parantamiseen ja mahdollisten ongelmakohtien tunnistamiseen.

Henna on sparrannut omaa johtamistani. Hän on toiminut myös prosessien ja järjestelmien kyseenalaistajana, sekä organisaattorina niiden kehittämiseen tähtäävissä toimissa.

Henna on eteenpäin potkija. Hän varmistaa, etteivät kehityshankkeet jää kiireisen arjen jalkoihin. Hän pureutuu yrityksen toimintoihin alkutekijöistä lopputuotteeseen saakka - kaikkeen tekemiseemme kokonaisvaltaisesti, jotta saavutamme lisää tehokkuutta ja huomioimme asiakkaiden tarpeet mahdollisimman isosti."

Jani Norvapalo | PBM OY

 
henna_nurminen.jpg

Porokello-projekti

projektipäällikkö

“Hennan vahvuuksia ovat nopea toimeen tarttuminen, oma-aloitteisuus ja ripeys. Selkeän ja vakuuttavan esiintymisen kautta Henna saa asiansa hyvin ymmärretyksi.

Henna on jämäköittänyt Porokello-projektin toimintaa ja vienyt asioita hienosti eteenpäin. Henna on auttanut minua säästämään omaa aikaani vahvan projektiosaamisensa ansiosta.”

Jaakko Ylinampa | Porokello