Onko uupumus tabu?

Kiitos saamastani palautteesta viime blogikirjoituksen myötä. Arvostan sitä todella paljon ja toivon, että se ei säikäyttänyt sinua siltä osin, kun kerroin, että vuosi 2018 toi mukanaan myös uupumuksen. Mutta kuten kerroin, tiedostin tilanteeni, mikä mahdollisti toipumiseni. Ymmärrän, että mietityttää miten jaksan hoitaa asiakastyöni, tai voiko minun osaamiseen luottaa henkilöstö- ja projektijohtamisen saralla. Vakuutan että, hyvin jaksan ja kyllä voit!

Jokainen meistä uupuu

Väitän, että jokainen kärsii jossain vaiheessa elämäänsä uupumuksesta. On eri asia tunnistaako sen ja osaako siihen reagoida ja muuttaa asioita, jotta selviää uupumuksesta. Minulla on tällainen taito ja osaaminen, ja se vaatii hyvää itsetuntemusta. Tämä on vahvuuteni, kun teen töitä ihmisten kanssa ja autan yrityksiä henkilöstö- ja projektijohtamisen saralla. Tunnistan nämä myös muissa ihmisissä ja osaan ottaa niitä asioita puheeksi.

Mitä kannattaa tehdä

Tärkeintä on kiinnittää pieniin asioihin huomiota omassa jaksamisessa ja tutkailla mitkä asiat vaikuttavat jaksamiseen. Itse olen hyvin tuore yrittäjä ja yrittäjien uupumuksesta puhutaan nykyään paljon - mutta eihän kukaan ajattele sen osuvan omalle kohdalle. Näin voi kuitenkin käydä, missä vain vaiheessa yrittäjyyttä. On tärkeää huomata, että yrittäjyyteen kuuluu paljon muutakin kuin vain oman substanssin hoitamista ja tärkeintä on osata resursoida tekemistä. 

On myös hyvä uskaltaa jutella asioista puolison tai läheisten ihmisten kanssa, koska he huomaavat muutokset jo paljon aikaisemmin todennäköisesti kuin itse. Ja kun alat jättämään elämästäsi pois niitä asioita, jotka tekevät sinulle hyvää, niin todennäköisesti kuormituksesi on jo liian suuri. Ja huomaathan, että kuormitus voi tulla myös muusta kuin työstä.

Pysähdy siis hetkeksi, mieti mikä sinulle on oikeasti tärkeää, ole rohkea ja toimi niiden tärkeiden asioiden ohjaamana ja karsi kuormittavia asioita pois. Jos sinulle on tärkeää tavata ystäviä niin tapaa äläkä aina sano, että kun on kiire. Tai jos sinulle on tärkeää saada jokin työprojekti maaliin, niin keskity siihen ja anna toisten projektien hetki odottaa. 

Tärkeintä kaikesta on myös pyytää apua ja ottaa vastaan apua. 

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille!

-Henna-