Lakisääteinen työterveys - ei pakollinen paha

Kun työllistät työntekijän, sinulla on velvollisuus järjestää hänelle työterveys. Parhaimmillaan työterveys on yrittäjän kumppani, jonka kanssa yhteistyö sujuu ja helpottaa yrittäjän arkea, myös taloudellisesti.

Tein pari vuotta sitten eMBA:n lopputyöni liittyen mikroyritysten henkilöstöjohtamiseen ja haastattelin yrittäjiä myös työterveyden näkökulmasta. Harmillisesti useampi haastattelemistani yrittäjistä koki työterveyden ”pakolliseksi pahaksi” ja tahoksi, joka käy tekemässä niitä pakollisia käyntejä ja tulee kalliiksi.

“Kuitenkin positiivinen kokemus”

Kuitenkin, kun juttelimme aiheesta hieman enemmän, löytyi yrittäjiltä hyviäkin kokemuksia työterveydestä. Esimerkiksi se pakollinen työpaikkakäynti oli herättänyt yrittäjän kiinnittämään huomiota työpaikan työturvallisuusasioihin. Kun ns. ulkopuolinen oli opastaen kertonut ja neuvonut, mitä asioita kannattaa huomioida, jotta vältytään työtapaturmilta, oli yrittäjä ymmärtänyt nämä neuvot ja niiden taloudellisen merkityksen. He olivat tarkentaneet työpaikan ohjeistusta työturvallisuus asioihin liittyen.

Eräällä toisella yrittäjällä oli erittäin positiivinen kokemus siitä, kuinka työterveys oli auttanut häntä kahden työntekijän osalta, kun työntekijöillä oli ollut haasteita työkyvyn kanssa. Yhteistyössä, yhdessä neuvotellen ja toimintatapoja uudistaen he saivat palautettua työntekijät takaisin töihin ja yrittäjä vältti kalliit maksut, jotka olisivat liittyneet työntekijöiden työkyvyttömyyteen.

Kun ostat työterveyspalveluita, ole aktiivinen ja kiinnostunut asiasta:

  1. Missä työterveys on ja kuka on yrityksen yhteyshenkilö? Tapaa hänet ja kerro hänelle yrityksestäsi.

  2. Minkälainen sopimuksen sisältö on? Kysy ja pyydä avaamaan sopimuksen sisältöä ja kertomaan mitä asioita kuuluu sopimuksen piiriin. Sinä päätät mistä maksat.

  3. Sovi säännölliset tapaamiset työterveyden kanssa, jotta tiedät missä mennään. Voit hoitaa tämän myös puhelimitse.

  4. Kilpailuta työterveys säännöllisesti.

Muistathan myös, että Kela korvaa tarpeelliset ja kohtuulliset työterveyskulut ja, että ne ovat vähennyskelpoisia verotuksessa.

- Henna

HHR-työterveys-sairauspoissaolot.jpg