Näin onnistut rekrytoinnissa

Työntekijöiden rekrytointiin voit käyttää apunasi alan ammattilaista

Ilmoitus MOL:n sivuille ja sitten odotellaan. Hetken odottelun jälkeen töihin valitaan paras hakija. Tämä mielikuva on tuttu, kun moni miettii uuden työntekijän palkkaamista.

Tämä kuva ei vastaa todellisuutta, ei ainakaan enää. Osaavan työntekijän löytäminen voi olla tänä päivänä kiven alla. Yhä useammin työntekijän rekrytointiin otetaankin mukaan ammattilainen.

Rekrytoinnin voi ulkoistaa siinä missä esimerkiksi kirjanpidonkin, kertoo HHR Business Oy:n toimitusjohtaja Henna Nurminen. Kun kaikkeen ei riitä itsellä aika ja on vahva halu panostaa henkilöstöön ja osaamiseen, kannattaa pyytää apuun ihminen, joka osaa prosessin ja huomioi yrityksen ja yrittäjän tarpeet.

Yrityksen arvot määrittelevät työnhaun kriteerit

Rekrytointiprosessi räätälöidään aina yrityksen arvomaailman pohjalta. Useiden eri kanavien kautta pyritään löytämään kattavan työpaikkailmoituksen avulla yritykseen, työyhteisöön ja työnkuvaan sopiva työntekijä. Työpaikkailmoituksen, kuin koko hakuprosessin tulee olla yrityksen näköinen, tätä työtä ei voi tehdä copy pastella, naurahtaa Nurminen.

Myös työntekijän näkökulma tulee huomioida. Saako työntekijä oikeanlaisen kuvan sekä tarpeeksi tietoa työpaikkailmoituksesta ja onko ilmoitus tarpeeksi kiinnostava, jotta siihen tartutaan. Tärkeää on myös, miten viestit työnhakijoille eri rekrytointiprosessin vaiheiden välillä.  

Viisi vinkkiä rekrytointiin

 1. Varaa tarpeeksi aikaa.

  Työpaikkailmoituksen tekemiseen, hakemusten läpikäyntiin, haastatteluihin sekä viestintään uppoaa yllättävän paljon aikaa, joten aikatauluta asiat valmiiksi kalenteriisi.

 2. Hyödynnä useita eri viestinnän kanavia

  Potentiaaliset työnhakijat löytyvät useista eri viestinnän kanavista. Näitä ovat esimerkiksi lehdet, sosiaalinen media, eri palveluntarjoajat kuten MOL, Duunitori jne. Pyri hyödyntämään näistä mahdollisimman useita.

 3. Älä oikaise

  Rekrytointi pitää sisällään useita eri vaiheita. Älä oikaise näitä, jokaisella niistä on oma merkityksensä.

 4. Tiedota

  Pidä työnhakijat ajan tasalla prosessin eri vaiheiden välillä. Ihmiset arvostavat, että saavat tiedon vaikka, eivät itse olisikaan mukana seuraavassa vaiheessa.

 5. Johda

  Kun olet löytänyt hyvän työntekijän,  pidä hänet talossa. Johda työntekijöitäsi. Juttele heidän kanssaan, kuuntele heitä ja huomioi heidän asiantuntemus ja osaaminen yrityksen kehittämisessä. He ovat yrityksen ja yrittäjän voimavara, jolla viedään yritystä eteenpäin. Pyydä tarvittaessa johtamiseen rohkeasti apua. Osaavat työntekijät vaihtavat helposti paikkaa, jos johtaminen ontuu.

Paikalliset taksiyrittäjät luottavat HHR:n apuun rekrytoinnissa

Henna Nurmiselle rekrytoiminen on tuttua. Tällä hetkellä HHR Business etsii kuutta taksin- ja linja-autonkuljettajaa yhdessä Ajotilaus Lappi Oy, Taksipalvelu Jarkko Lehmus ja Taksi Juotasniemi Oy kanssa. Rovaniemeläiset yrittäjät ovat yhdessä tuumin ottaneet avukseen alan ammattilaisen rekrytoidakseen lisää henkilökuntaa yrityksiinsä.

Timo Välitalo Ajotilaus Lappi Oy:stä kokee, että aikaisemmin työnhakijat ovat olleet itse aktiivisempia ja töitä on tultu kyselemään.  Kollegoiden hyvin onnistunut rekrytointi HHR Business Oy:n kanssa innoitti myös meidät käyttämään heidän ammattiosaamista rekrytoinnissa. Yhteydenottoja onkin tullut mukavasti rekrytoinnin alettua. Timo kiittelee.

Tärkein työntekijän ominaisuus on ehdottomasti asiakaspalveluhenkisyys, kertoo taksiyrittäjä Jarkko Lehmus.  Taksi – ja linja-autonkuljettajat ovat palveluammateissa, joten asiakaspalvelu henkinen ihminen, jolle toisten auttaminen on luontaista on vahvoilla hakiessaan tätä työtä. Koulutusta ei välttämättä tarvita, vaan se järjestetään tarvittaessa työnantajan kautta.

Katso hakuilmoitus.

Lisätietoa: Henna Nurminen, p. 040 835 4114

apua-rekrytointiin.jpg